9 Ağustos 2017 Çarşamba

Sen kimsin ya?! / Who is this dude? / ¿Quien es este loco?

TÜRKÇE

Merhaba millet :)

Ben Yalın Çetiner. Uluslararası İlişkiler mezunu bir gezginim. Yüksek lisans yapmak yerine koca bir kıtayı keşfedip yeni arkadaşlıklar kurmak, buralardaki insanların dillerini ve kültürlerini öğrenebilmek ve "uluslararası bir insan" olabilmek maksadıyla çıktığım bu yolda 15 ayı aşkın süredir Amerika Kıtası'nda gezmekteyim. Amacım, sizlerle kendi deneyimlerimi paylaşmak ve bütüne katkı sağlamak. 

Gezi yazımın sistemi sanırım başka yazarların sisteminden biraz farklı olacak. Sanırım dememin sebebi daha önce bu tip bir sistemle karşılaşmamış olmam. Sistemim çok basit. Değişik bir şey denemek maksadıyla yazmaya başladığım bu yazıları bugünden itibaren ikiye ayırarak yazıyorum. Kısaca, şu an Paraguay'ın başkenti Asunción'dayım ve yazdığım yazıların bir kısmı buraya gelmeden önceki duraklarımla alakalı, diğer kısmı ise buradan sonraki duraklarımla alakalı olacak. Yani bugünü milat kabul ederek bugünden öncesi ve bugünden sonrası şeklinde yazacağım :) Fakat bunu bir kademe daha zorlaştırarak yazılarımı İngilizce ve İspanyolca'ya da çevireceğim ki katkı sağladığım bütün, daha geniş bir kitle olsun.

Patlamış mısırınızı ve çayınızı alıp beni bekleyin anacım! :)

Çöldeki El / The Hand of Desert / El Mano del Desierto
ENGLISH

Hi all of you people whom I met or may meet in near future :)

I'm Yalın Çetiner, an International Relations major graduate and a traveller. Instead of doing a master's degree, I started my journey to rediscover America, making new friendships, learning the languages and cultures of the people of this continent and to be an "international person". I've been travelling for more than 15 months in America. My aim is, sharing my experiences with you to contribute to all.

I guess the system of my blog will be slightly different than others just because I haven't seen anything similar to this. It's really simple. I'll divide my stories as past and future. So, I am writing these lines in Asunción, Paraguay. This means, I take today as a milestone. Therefore, my stories will be like, my stops before Asunción and after Asunción :) Also, to contribute a bigger community, I'll write it in Turkish, English and Spanish.

Fasten your seatbelts before we start the journey :)


ESPAÑOL

Hola chicos :) 

Soy Yalın Çetiner. Estudié Relaciones Internacionales y soy un viajero Turco. En lugar de hacer un máster, empecé mi viaje para conocer América, hacer amigos, aprender el idioma, las culturas y para ser "una persona internacional". Hace 15 meses estoy viajando por América y mi objetivo es compartir mis experiencias con ustedes y contribuir con todos. 

Creo que el sistema de mi blog es un poco diferente al de otros. Es muy fácil. Empecé a escribir mis historias para probar algo diferente. Por eso, voy a dividir mi historia a la mitad. Así que, estoy escribiendo estas frases en Asunción, Paraguay. Esto significa que tomo este día como un hito. Pues, mis historias van a ser como, mis paradas antes de Asunción y después de Asunción :) Además, para contribuir con una comunidad más grande, escribiré en Turco, Inglés y Español. 

Sujeten sus cinturones de seguridad antes de empezar el viaje :)


And Dağları / The Andes / Los Andes

No:15.2 - Arjantin

#10-Mar del Plata  Mar del Plata Mar del Plata, Arjantin Bahia Blanca'dan 1.5 günlük zorlu bir otostop macerası ile gele...